نقل و انتقال سهم الشرکه در شرکت

در این زمینه، وکلا و متخصصین حقوقی بنیاد وکلا به متقاضیانمشاوره آنلاین یا مشاوره تلفنی می‌دهند و به آنها در انتخاب وکیل کمک می‌کنند. در ادامه تاثیرات سهم شرکا بر شرکت توضیح داده شده است. زیرا از ثبت تغییرات یک طرف، شرکاء قبلا به ورود وراث رضایت داده اند و از طرف دیگر، وراث با قبول ترکه، قبول خود را اعلام می‌دارند. حق چاپ و نشر مطالب این وبسایت به صورت الکترونیکی یا غیر الکترونیکی محفوظ می باشد.

سهم الشرکه

چرا که هنوز سرنوشت کل ساختمان و مال مشاع معلوم نیست. فلذا بعد از ساخت کامل ساختمان و صدور گواهی پایانکار، اثر حقوقی (اثر جداکنندگی) تقسیم نامه عادی مندرج در متن قرارداد جاری می شود هرچند که تقسیم نامه رسمی تنظیم نشده باشد. میزان حقوق و تعهدات هر یک از شرکاء در شرکت ثبت برند سهامی است. اگر سودی عاید شرکت شود مدیر ملزم به پرداخت آن به سهامداران است در غیر این صورت از طریق قانون می توان آن را پس گرفت. در مورد سایر شرکتهای مقرر در قانون تجارت، مطالبه سهم‌الشرکه به موجب شرکت‌نامه یا عقد شرکت که میزان سهم‌الشرکه مشخص شده است، خواهد بود.

انتقال سهم شرکت مسئولیت محدود

در واقع، شرکت، شخص ثالثی است که مدیون شریک است و دین شرکت، حقی است که شریک به دلیل آوردن مالی، در مقابل شرکت پیدا کرده است. این حق چون ارزش مبادله ای دارد، توسط طلبکاران شریک، در نزد شرکت قابل توقیف خواهد بود. انتقال قهری سهم الشرکه نیز باید به اداره ثبت شرکت ها جهت ثبت، صورتجلسه شود. مجتمع حقوقی پایش در این زمینۀ مشاوره رایگان ارائه می دهد. سهم الشرکه، یک نوع حق مالی محسوب می شود که با توجه به نوع شرکتی که شریک در آن سهم دارد متفاوت است. این تفاوت می تواند با توجه به قرارداد و یا توافق لفظی طرفین و یا برای مثال در شرکت های سهامی به موجب برگه سهام باشد.

گفتیم یکی از خصایص قرارداد شرکت اشخاص این است که در آن، شرکا به دلیل شخصیت یکدیگر قرارداد را منعقد می کنند و به همین علت، هرگاه معلوم شود که شریکی در تشخیص شخصیت شرکای دیگر دچار اشتباه شده است، قراردارد قابل ابطال است. این خصیصه به حق شریک در شرکت نیز جنبه شخصی داده و آن را قائم به شخص شریک کرده است. نتیجه شخصی بودن حق شریک در شرکت این است که اولاً شریک نمی تواند بدون رضایت شرکای دیگر از شرکت خارج شده، شخص دیگری را به جای خود وارد شرکت کند؛ ثانیاً اگر یکی از شرکا فوت کند، معمولاً شرکت به پایان می رسد. حق شریک در شرکت یک حق مالی است؛ زیرا ارزش مبادله ای دارد. اگر به قانون مدنی مراجعه کنیم، این حق مالی را یا باید جزء حقوق عینی قرار دهیم یا حقوق دینی؛ زیرا قانون مدنی جز این دو دسته حق را نمی شناسد.

درهیچ مورد اکثریت شرکاءنمی تواند شریکی را مجبوربه ازدیاد سهم الشرکه خود کند. تعدادی از شرکاء که حداقل سه چهارم سرمایه شرکت متعلق به آنها بوده و با انتقال موافق باشند. شریک به اندازه اورده خود برابر زیان های شرکت مسئول می باشد ، سهم الشرکه مشخص کننده میزان تعهدات و منافع وی می باشد. سرمایه برخی شرکت ها از جمله ، با مسولیت محدود ، تضامنی ، نسبی …بصورت سهم الشرکه می باشد.

  • اگر شرکای شرکت تصمیم گرفتند بدهی شریک ورشکسته را از سهم الشرکه او پرداخت کنند، لازم است این سهم الشرکه تقویم شود.
  • این شرکتها با حداقل دو شریک تشکیل می گردد که می تواند شخص حقیقی و یا حقوقی باشد.
  • بنابراین یکی از موضوعاتی که در شرکت‌های اشخاص حائز اهمیت است، نحوه تصمیم‌گیری در شرکت است.
  • همان‌طور که در ماده گفته شده است، سهم الشرکه شرکا نمی‌تواند به شکل اوراق تجارتی انتقال پیدا کند.

صورت دوم این است که شرکاء در اساسنامه قید می‌کنند که حیات شرکت با حضور وراث ادامه یابد. در سال ninety one با برادر ها و عمو زاده یک سهم الشرکه با مسئولیت محدود زدیم. چون در حال درس خوندم بودم و همچنین چون فامیل بودند، اوایل پیگیری نمیکرد … شرکت سهامی خاص با 3 عضو از سال 83 مشغول فعالیت در زمینه خدمات فنی شده ولی بدلیل مشکلات مالی فقط یک عضو بعنوان فرد موظف مشغول بکار در کارگاه بود …

بعضی از حقوقدانان ایرانی عقیده دارند که عدم حق انتقال به غیر که در ماده ۱۰۲ نوشته شده مربوط به اشخاص خارج، غیر شرکا است والا انتقال سهم الشرکه شریک به شرکاء دیگر احتیاج به خواستن تمایل سایرین ندارد. در صورتی که اولاً با ملاحظه عبارت ماده، کلمه “غیر” اعم از شرکاء و اشخاص خارج. ثانیاً همان فلسفه که شرکاء شرکت را مجاز می‌نمایند با هر کس که نخواهند شرکت نکنند، ممکن است در مواردی پیش بیاید که شرکاء نخواهند شریکی بیش از سهمی که دارد، سهیم شود که با نفوذ خود شرکت را به طرف خود بکشاند.

سهم الشرکه به این معنی است که تقاضا و حقوق مالی شخص در قبال سود و زیان شرکت با توجه به سهمی که دارد.همچنین حقوقی مالی است که شخص طلبکار می تواند آن را از شرکت خود مطالبه کند. این سهم بسته به نوع و فعالیت شرکت متفاوت است طوری که در برخی از شرکت ها، نوعی توافق لفظی و یا قرارداد بین شرکاء می باشد ولی در برخی دیگر حالت برگه دارد. برای دریافت این سهم از راه قانون بسته به نوع و فعالیت شرکت باز متفاوت است. ماده ۱۳۹ در موردی که شریک با مسئولیت محدود یک شرکت مختلط غیر سهامی فوت کرده باشد، اعمال نمی‌شود. به دلیل نقش فرعی شرکاء با مسئولیت محدود در این نوع شرکت، ماده ۱۶۱ قانون تجارت این طور بیان می‌کند.

(در دفتر خانه دو نامه جهت استعلام و معرفی تنظیم می گردد.نامه اول برای اداره ثبت شرکت ها جهت اطلاع و تایید آخرین وضعیت شرکت،لیست آخرین شرکا و میزان سهم الشرکه،نامه دوم نیز جهت انجام نقل و انتقال به اداره دارایی صادر می گردد). برای نقل و انتقال سهم الشرکه شرکت با مسئولیت محدود راههای بهتری نیز وجود دارد که نیاز به مراجعه به دارایی و دفترخانه و صرف هزینه های زیاد نیست. به شرح ماده ۱۰۳ قانون تجارت “انتقال سهم الشرکه به عمل نخواهد آمد مگر به موجب سند رسمی” بر خلاف شرکتهای سهامی که در سهام بی نام انتقال به قبض و اقباض و در سهام با نام با ثبت در دفتر شرکت به عمل می‌آید در این شرکتها حتماً باید به موجب سند رسمی باشد والا انتقال قانونی نخواهد بود. سهم الشرکه از جمله حقوق مالی محسوب می شود، حقوق مالی نیز به موجب قانون مدنی کشورمان از جهت صلاحیت دادگاه ها منقول بوده بنابراین دادگاه صالح برای اقامه دعوای آن، محل اقامتگاه خوانده است. اما در این مورد از آن جایی که دعوا میان شرکت و شرکا و یا شریک و شرکای دیگر مطرح است، دعوای مطالبه سهم الشرکه باید در مرکز اصلی شرکت مطرح گردد. به موجب ماده ۲۰ قانون مدنی کلیه دیون از قبیل قرض و ثمن مبیع از حیث صلاحیت دادگاه ها در حکم منقول است.

ثبتیکال

سهم الشرکه یک حق مالی است و دارای ارزش مبادله‌ ای است، به همین دلیل می‌توان آن را در مقابل طلب متوقف کرد. با توجه به قانون مذکور هر یک از شرکا به مقدار سهم الشرکه خود در شرکت دارای حق رأی هستند. بنابراین افراد زمانی که سهم الشرکه را دریافت می‌کنند دیگر نمی‌توانند بدون رضایت سایر شرکا از شرکت خارج شوند. سهم الشرکه یک حق مالی است و دارای ارزش مبادله‌ ای است و در نتیجه می‌توان آن را در مقابل طلب متوقف کرد. هر یک از شرکا برای ثبت شرکت قسمتی از سرمایه را بر عهده می‌گیرند و در ازای سرمایه ‌‌ای که هر یک با خود به شرکت می‌آورد در سود و زیان شرکت سهیم می‌شود. به عبارت بهتر دارای ارزش مبادله‌ای است و می‌توان آن را در مقابل طلب متوقف کرد.

3- برخلاف شرکت های سهامی که انتقال سهام با تحویل اوراق سهام و نهایتاَ در مورد سهام بانام با ثبت در دفتر شرکت به عمل می آید، انتقال سهم الشرکه فقط از طریق سند رسمی صورت می گیرد. علی رغم اینکه اساسنامه شرکت نمی تواند صراحتاً نصاب سه چهارم مقرر که برای انتقال سهم الشرکه لازم است را کاهش دهد و یا اکثریت عددی شرکاء را ساقط کند، اما با خروج صاحب سهم از شرکت و ورود شریک جدید با آورده نقدی و یا غیر نقدی خود انتقال سهم الشرکه امکانپذیر است. ها اختصاص به سهام شرکت هایی دارد که سرمایه در آنها به شکل اوراق سهام در می آید و مشمول محدودیت های مربوط به انتقال سهم الشرکه نیست. اما انتقال سهم الشرکه در سایر اقسام شرکت های تجاری، دارای شرایطی می باشد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

مستنداً به ماده 123 ق.تجارت براي نقل و انتقال سهم الشركه در اين شركت رضايت تمامي شركاء شرط است (يعني اتفاق آراء). نامه ریاست شورای عالی کارشناسان رسمی در رابطه با ارزیابی سهم و سهم الشرکه شرکتها منتشرشد. شرکای موافق با انتقال،علاوه بر دارا بودن سه چهارم سرمایه شرکت،اکثریت عددی نیز داشته باشند.

نقل و انتقال در صورت جلسه مجمع عمومی فوق العاده مورد تصویب قرار می گیرد. نحوه تقسیم سهام در شرکت سهامی خاص بر اساس نوع سهام و تصمیم سهامدارن انجام می شود. به این صورت که شرکت ممکن است سهام ممتاز داشته باشد و این سهام برای گروه به خصوصی باشد.

موسسات غیر تجاری مانند شرکت های مسئولیت محدود، تضامنی و نسبی دارای ثبت شرکت می باشد. قابلیت انتقال سهم الشرکه از مفاد قرارداد شرکت بوده و کسی که قرارداد شرکت را منعقد می کند متعهد می شود تا حق خود در شرکت را به دیگران منتقل نکند و حتی اگر این امر صورت پذیرد انتقال بی اثر باشد. در صورتی‌ که در اساسنامه شرکت اشخاص، در خصوص نحوه تقسیم سود و زیان مطلبی بیان نشده باشد، تقسیم سود و زیان بر اساس میزان آورده هر یک از شرکا در شرکت تعیین خواهد شد. بر اساس قانون تجارت هر یک از شرکا به مقدار سهم الشرکه خود در شرکت دارای حق رأی هستند. به عبارت بهتر تعداد رأی هر شریک در تصمیم‌گیری‌های شرکت به‌موجب مقدار سهم مشخص می‌شود.