برزیل با 14.2درصد، ترکیه با 13.4درصد، ایتالیا با 10.1درصد، سوئد با 10درصد، ایران با9.7درصد، پرتغال با 8.3درصد، فرانسه با 7.5درصد، هند با 6.5درصد، آمریکا با 6درصد، روسیه با 5.4درصد، بنگلادش با 5.3درصد، چین با 5.3درصد، انگلیس با 4.9درصد، آلمان با 4.5درصد، کرهجنوبی با 3.9درصد، سنگاپور با 2.9 و ژاپن با 2.6درصد، به ترتیب بالاترین نرخ بیکاری را بین 20کشور دارند. صندوق بین المللی پول گزارش داده است که روسیه به ترتیب در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹، %۱٫۷ و %۱٫۵ رشد کند. بین کشورهای منتخبی که در این گزارش به آنها پرداخته شده، اسپانیا با نزدیک به 15.9درصد، بالاترین نرخ تورم را بین 20کشور مذکور دارد. در اینجا دو نکته لازم به ذکر است، نکته اول اینکه گرچه نرخ بیکاری 4 و 5درصدی برخی کشورها در مقایسه با کشورمان عادی جلوه میکند، اما باید توجه داشت در کشوری همانند آمریکا نرخ بیکاری تا قبل از شیوع کرونا حدود 3.5درصد بوده و در دیگر کشورها نیز (20کشور مذکور) این میزان نسبتا بالاتر از میانگین قبل از کرونا است. با شیوع کرونا علاوهبر اینکه با ایجاد اختلال در زنجیره تامین و اختلال در تجارت خارجی، صنایع مختلف مجبور به کاهش ظرفیت تولیدی خود شدند، جهش کرونا در مقاطعی با اعمال محدودیتهای شدید در اغلب کشورها همراه شد. This content has been done with the help of GSA Content Generator Demoversion.
اما نکته دیگر اینکه درخصوص ایران لازم به ذکر است هرچند طی دوسال اخیر مقدار اسمی تورم در ایران کاهش یافته و حتی پس از شیوع کرونا نرخ تورم ایران به 9.7درصد رسیده که نسبت به قبل از کرونا بیش از یک درصد کاهش نشان میدهد، اما باید توجه داشت کاهش تورم در ایران آنطور که مرکز آمار نیز به آن اذعان داشته، نه بهواسطه برنامههای اشتغالزایی دولت، بلکه عمدتا بهواسطه خروج بیکاران دلسرد از بازار و پیوستن آنان به خیل عظیم جمعیت غیرفعال اقتصادی بوده است، بهطوری که در زمستان سال99 درحالی جمعیت غیرفعال کشور حدود 37میلیون نفر بوده که این تعداد در سال98 حدود 34.5میلیون نفر یعنی 2.5میلیون نفر کمتر از شرایط فعلی بوده است. توضیح آنکه منظور از ارزش بازار، ارزش کل سهام آن شرکت است که از طریق ضرب تعداد کل سهام آن شرکت ضربدر قیمت هر سهم در بازارهای بورسی به دست می آید. پایگاه خبری اقتصاد آفرین به منظور جمع آوری اخبار از ربات هوشمند استفاده میکند. اقتصاددانان به منظور پاسخ به این پرسش، یک شاخص به وجود آوردهاند که میزان “افزایش عدم قطعیت” را از قدرتهای برتر اقتصادی جهان تا سایر مناطق دنیا، اندازهگیری میکند.
در بین بخشهای مختلف، رشد بخش خردهفروشی با 34.2 درصد و تولیدات صنعتی با 14.1 درصد بیشتر از سایر بخشها بوده است و پس از آن نیز خدمات با رشد 7.1 درصد قرار دارد. این کشور در دو دهه اخیر پیشرفت چشم گیری داشته است و خود را به عنوان کشوری با تکنولوژی بالا و ملتی صنعتی شده به جهان معرفی کرده است. همچنین، همزمان با کاهش تولید صنعتی بریتانیا، سهم آمریکا در تولید صنعتی جهان از ۷.۲ درصد در ۱۸۶۰ به ۱۸.۵ درصد در ۱۹۰۰ و ۳۹.۳ درصد در ۱۹۲۸ ارتقا پیدا کرد. به رغم آن که بسیاری از کشورها سال گذشته برنامه های حمایتی مالی و پولی اجرا کردند تا اثرات بحران همه گیری کرونا را جبران کنند تولید ناخالص داخلی 140 کشور از 160 کشوری که ارزیابی درباره آنها انجام شد، کاهش یافت و در 145 کشور نرخ بیکاری بالا رفت. شاخصهای زیر مجموعه این گروه، ارزیابی تلاشهای مستمر دولتها و این که در هر کشوری از نظر شاخصهای کلیدی تغییرات آب و هوایی و توجه به توصیههای بینالمللی برای مقابله با اثرات نامطلوب محیط زیست چه فعالیتهایی انجام شده را نشان میدهد. تحولات در اقتصاد آمریکا که بزرگترین اقتصاد جهان است اثرات بزرگ بر دیگر اقتصادها دارد و سال جاری میلادی به دلیل بحران کرونا، اقتصاد آمریکا در عمیقترین رکود فرو رفت.
اداره ملی آمار چین همچنین اعلام کرده اقتصاد این کشور در سه ماهه اول امسال در مقایسه با سه ماهه اول سال ۲۰۱۹ هم 10.3 درصد رشد داشته است. همچنین درحالیکه سهم بریتانیا از تجارت جهانی در سال ۱۸۸۰، ۲۳.۲ درصد بود، بین سالهای ۱۹۱۱ تا ۱۹۱۳ به ۱۴.۱ درصد تنزل پیدا کرد. ساختارهای نهادی نوین این کشور که میتوانند قواعد و هنجارهای اقتصادی نوین در تضاد با هنجارهای ارائه شده در صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی ارائه کنند این امکان را برای این کشور فراهم میکند که قواعد و هنجارهای اقتصادی نوینی به وجود آورد که به طور کلی با آنچه در دهههای گذشته غالب بوده، متفاوت باشد. در گزارشهای پیشین «فرهیختگان» دلیل کاهش نرخ بیکاری ایران پس از شیوع ویروس کرونا (برخلاف روندهای جهانی) را بهطور مفصل توضیح داده است. گرچه در نیمه دوم سال 2020 با افزایش شناخت نحوه کنترل و شیوع ویروس کرونا ازسوی محققان و تجربه دولتها در مدیریت کرونا، کاهش حجم تجارت در ماههای نیمه دوم جبران شد، اما به هرحال همه بخشها و بهویژه بخش غذا و کشاورزی بیسابقهترین تورم را طی بیش از یکسال اخیر تجربه کردهاند. البته اداره ملی آمار چین تایید کرده که تفاوت قابل توجه دو نرخ رشد اقتصادی در سه ماهه اول سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ میلادی، به دلیل شیوع ویروس کرونا در ماههای آغازین سال گذشته بوده که باعث شده فعالیتهای اقتصادی این کشور برای چند ماه بهشدت کاهش یابد.