برترین اقتصادهای جهان، کشورهاییاند که دنیای اقتصادی را در دست گرفته و سرمایه بیشتری در دوران دارند. در چهار سال گذشته نیز، عدم قطعیت آمریکا افزایش ۱۳ درصدی این شاخص در سایر کشورها و ۲۰ درصدی نسبت به میانگین عدم قطعیت جهانی را در پی داشته است. به عنوان مثال، طی سالهای بین ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۳، عدم قطعیت در آمریکا، منجر به عدم قطعیت هشت درصدی در سایر کشورها و حدود ۲۳ درصد افزایش در عدم قطعیت جهانی نسبت به میانگین آن در تاریخ جهان شده بود. بر طبق گزارش این سازمان، در سال ۲۰۱۹، جریان خالص سرمایه به سمت اقتصادهای نوظهور کاملاً پایدار بود و ورود سرمایه به اقتصادهای نوظهور در بحران ها به دلیل چشم انداز رشد ضعیف، افزایش بدهی یا عدم اطمینان سیاسی بالا کاهش چشمگیری داشت. اما رشد تقاضا همچنین به این معناست که قیمت ها برای مدتی طولانی تر بالا باقی خواهند ماند. با توجه به مطالعات سازمان بین المللی کار، در حال حاضر، ویروس کرونا با تعطیلی های کامل یا جزئی مشاغل، تقریباً ۲.۷ میلیارد کارگر را تحت تأثیر قرار می دهد که این تعداد ۸۱ درصد از نیروی کار جهان را شامل می شود.
This has been created with the help of GSA Content Generator DEMO!
با توجه به محدودیت منابع دولت و همچنین یکسان نبودن شرایط بنگاه ها و کسب وکارها در منتفع یا متضرر شدن از شرایط فعلی، لازم است برای برخی تخفیفات یا بخشش های مالیاتی، بیمه ای یا بانکی شروطی در نظر گرفته شود. بر اساس پیش بینی این صندوق انتظار می رود با توجه به شرایط سخت اقتصادی برای اقتصادهای پیشرفته و نو ظهور، بازار برای نیمه اول سال ۲۰۲۰ همچنان پابرجا بماند. در این راستا، دولت می بایست برای غلبه بر شیوع ویروس کرونا و پیامدهای ناخوشایند اقتصادی آن مجموعه اقداماتی را در دستور کار خود قرار دهد. اقتصاد حوزهی بسیار گستردهای است و تاریخچهی پرباری دارد و افراد تاثیرگذار بسیاری، از فیلسوفان گرفته تا سیاستمداران در آن کاوش کردهاند و نظریهها را آزمودهاند. هندوستان با داشتن ۲.۹۶ تریلیون تولید ناخالص داخلی اسمی و ۱۰.۵۱ تریلیون دالر تولید ناخالص بر اساس برابری قدرت خرید، در رده پنجم جهان قرار دارد. Data was created by GSA Content Generator DEMO.
بر طبق گزارش صندوق بین المللی پول، پس از شیوع ویروس کرونا بازارهای سهام سریع ترین سقوط در تاریخ را از زمان اوج خود تجربه کردند. پس از شیوع ویروس کرونا برآوردهای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی و صندوق بین المللی پول حاکی از کاهش نرخ رشد جهان به ترتیب %۱.۵ و %۳- در سال ۲۰۲۰ می باشد. تولید ناخالص داخلی عربستان نیز از 1773.5 میلیارد دلار در سال 2017 به 2078 میلیارد دلار در سال 2021 و تولید ناخالص داخلی کانادا از 1769 میلیارد دلار در سال 2017 به 2073 میلیارد دلار در سال 2021 خواهد رسید. بانک ژاپن با ارائه مشوق های مختلف به وام دهندگان برای کمک به مشاغل در جهت حرکت به سمت اقتصاد سبزتر و مبارزه علیه گرم شدن کره زمین پیوست. پیشبینی میشود نرخ رشد در فصل چهارم 2019 حتی ضعیفتر و حدود 1.6 درصد باشد. همچنین صندوق بین المللی پول پیشبینی می کند که رشد قوی ترین اقتصادهای 2020 آسیا به میزان قابل توجهی بالاتر می رود و به حدود 9.5 درصد خواهد رسید.
طبق این تجزیه و تحلیل “محتمل ترین سناریو این است که کاهش رشد بهره وری و کاهش نیروی کار مانع عبور چین از ایالات متحده می شود”. در واقع، عدم قطعیت در ایالات متحده آمریکا، منبع مهمی از تغییر آن در سایر نقاط دنیا، طی چند دهه اخیر بوده است. اول، بله، عدم قطعیت در قدرتهای برتر جهانی میتواند بر عدم قطعیت سایر نقاط دنیا نیز تأثیر بگذارد و دوم، تنها ایالات متحده آمریکا و بریتانیا عدم قطعیت سایر نقاط دنیا را به طور چشمگیری تحت تأثیری قرار میدهد و دیگر کشورها نقشی بسیار جزئی در این زمینه ایفا میکند. شواهد حاکی است که عدم قطعیت جهانی در همان آغاز انتشار ویروس کرونا به سطحی غیرمنتظره رسید و هر روز بر شدت آن افزوده شد به طوری که هماینک شاخص عدم قطعیت جهانی به حدود ۵۰ درصد بیش از میانگین تاریخی آن طی سالهای بین ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۰ رسیده است. همچنین صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده است که نرخ تورم در ایران که در سال ۲۰۱۹، ۴۱.۱ درصد بوده است، در دو سال آینده روندی نزولی خواهد داشت.
This content was created with the help of GSA Content Generator Demoversion.