Content
شرکتهای تجاری و اشخاص حقیقی که به امور تجاری مشغولاند، باید هر سال در موعد مقرر (اشخاصی حقیقی تا پایان خرداد ماه و اشخاص حقوقی تا پایان تیر ماه) اظهارنامه مالیاتی خود را ارسال کنند. در مورد اشخاص حقوقی نیز همانند اشخاص حقیقی عمل می شود با این تفاوت که در صورت داشتن تغییرات باید فرم تغییرات اطلاعات هویتی نیز از طرف مودی تکمیل گردد. تشکیلات قانونی نیز در صورتی که دارای ذیحساب مستقل بوده و مورد تایید امور ذیحسابی ها باشد می توانند با مراجعه به حوزه مالیاتی تکلیفی خود ، درخواست شماره اقتصادی نماید . اشخاص حقیقی باید دارای پروانه ی کسب و کار از مراجع مربوطه بوده و محل فعالیت تجاری داشته باشند. هر نهاد و شرکتی پس از ثبت در اداره ثبت اسناد و املاک تا ۲ ماه زمان برای مراجعه به ادارات دارایی و تشکیل پرونده مالیاتی دارند تا در این صورت اقدام به اخذ کد یا شماره اقتصادی مربوطه کنند.
برای استعلام این کد ها با داشتن شماره ثبت و نام کامل شرکت و این که شرکت با مسئولیت محدود است یا سهامی عام یا خاص به سامانه ثبت شرکت ها نزد قوه قضاییه رفته و اطلاعات شرکت را بررسی می نمایید. کد اقتصادی فقط و فقط از طرف سازمان امور مالیاتی کشور صادر می شود و شماره ملی از اداره ثبت شرکت ها اخذ می گردد. در راستای انجام این وظایف شرکت موظف است هر ساله اظهار نامه مالیاتی تنظیم کرده و آن را ارسال نماید که طبق قانون اشخاص حقیقی در خرداد ماه هر سال و اشخاص حقوقی پایان تیرماه هر سال می بایست آن را ارسال نمایند. حال برای تنظیم و ارسال این اظهار نامه مهم ترین چیزی که لازم است داشتن کد اقتصادی می باشد.
- کد اقتصادی یا کد مالیاتی همان شماره شناسایی افراد و شرکتهای تجاری در اداره مالیات است.
- در مقاله مدارک دریافت کد اقتصادی تمامی مدارک مربوطه به طور کامل توضیح داده شده است.
- در ادامه شماره تلفن همراه شخصی و همچنین تأییدیه پستی مرتبط با محل فعالیت تجاری باید در سامانه بارگذاری شود.
- همچنین فتوکپی کارت اقتصادی یا فیش کامپیوتری (برای دارندگان شماره اقتصادی) به همراه ، تحویل حوزه مالیاتی می شود .
از طرف سازمان امور مالیاتی یک کد ۱۲ رقمی به اشخاص حقیقی و حقوقی که دارای کسب و کار تجاری هستند اختصاص می یابد که به آن کد اقتصادی می گویند. این کد در سازمان امور مالیاتی برای احراز هویت اشخاص حقوقی و حقیقی استفاده می شود. افرادی که یک شرکت تأسیس کرده اند، ظرف مدت دو ماه پس از ثبت رسمی آن، باید به اداره دارایی مراجعه کرده و برای شناسایی در بخش مالیاتی یک شناسه دوازده رقمی دریافت کنند که به آن کد اقتصادی گفته می شود. کلیه شرکت هایی که به ثبت رسمی رسیده اند، بر طبق قوانین و مقررات وضع شده در این زمینه، موظف به دریافت این شناسه هستند که در صورت عدم اخذ آن، در مقابل این قوانین و مقررات از سوی اداره کل مالیات و امور دارایی، شرکت آن ها مجرم شناخته می شود.
از مهمترین دلایل اخذ و دریافت کد اقتصادی دوری از مشکلات مالیاتی است. در این بخش با آگاهی و اطلاع از کاربرد کد اقتصادی به اهمیت آن پی می برید؛ جهت اخذ کد اقتصادی می توانید با کارشناسان ثبت بینش تماس بگیرید. _ کد اقتصادی شماره ای است که به وسیله سازمان امور مالیاتی به فعالان اقتصادی داده می شود و هم چون شماره شناسایی این افراد در سازمان مالیاتی محسوب می شود. طبق برنامهریزی انجام شده کلیه فعالان اقتصادی که در تجارت خارجی با گمرک جمهوری اسلامی ایران ارتباط دارند (صاحبان کالا، حقالعملکاران گمرکی و…) لازم است شماره اقتصادی جدید را به همراه کد اقتصادی قدیم دریافت نمایند. معمولا وقتی پرونده مالیاتی تشکیل شود و تمام مراحل به ترتیب ادامه پیدا کند یک کد اقتصادی در اختیار متقاضی و موسسین شرکت قرار داده خواهد شد.
سپس براساس اطلاعات خواسته شده و طبق اسناد و مدارک ثبتی آن را تکمیل و ذخیره کنید. در مقاله مدارک دریافت کد اقتصادی تمامی مدارک مربوطه به طور کامل توضیح داده شده است. پس از مرحله پیش ثبت نام باید منتظر بمانید تا اطلاعاتی را که وارد نموده اید از جانب ارگان ها و سازمان های مختلف تایید شود. می توانید از قسمت پیگیری کد اقتصادی در سامانه مربوط به آن از روند پیشرفت ثبت نام خود آگاه شوید.
کد اقتصادی ، دریافت کد اقتصادی ، سامانه کد اقتصادی ، پیگیری کد اقتصادی ، اخذ کد اقتصادی
در ابتدا مدارک گفته شده در بالا را به طور کامل تهیه کنید؛ لازم به ذکر است که باید از این مدارک دو نسخه داشته باشید. دانشجویان میتوانند با پرداخت ۳ نرخ به عنوان حق بیمه از خدمات کارافتادگی، بازنشستگی و فوت استفاده کنند. اگر تبعه کشور های خارجی هستید لازم است گزینه تبعه را انتخاب کنید.
اولین کاری که بلافاصله پس از ثبت شرکت باید انجام شود، اقدام برای گرفتن کد اقتصادی و تعیین حوزه مالیاتی شرکت می باشد. سندی که طی آن فعالیت اقتصادی هر شخصی از سوی یکی از مراجع ذیصلاح تایید شده باشد مجوز فعالیت نام دارد. مثل پروانه داروخانه ها که از سوی وزارت بهداشت و درمان صادر می شود یا کارت بازرگانی که وزارت بازرگانی متولی صدور آن می باشد.
مرحله forty five کد اقتصادی درواقع بازدید میدانی و اعتبار سنجی اطلاعات به صورت حضوری می باشد که در حال حاضر مرحله 45 از این فرآیند حذف شده است. در صورتی که تمام اطلاعات به صورت صحیح وارد شده باشد در این قسمت در یک کادر سبز رنگ مینویسد که هیچ نقصی در پرونده شما وجود ندارد و باید گزینه تایید نهایی را بزنید. حالا میتوانید به سامانه register.tax.gov.ir مراجعه کیند و در کادری که در سمت چپ نمایش داده شده اطلاعات کاربری تان را وارد کنید. در این مرحله اطلاعات شخصی از شما دریافت میگردد که میتوانید گزینه استعلام اطلاعات و ادامه را وارد کرده و وارد مرحله بعد شوید. کد اقتصادی شرایطی را فراهم می کند تا از شکل گیری پولشویی و غیره جلوگیری شود. شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر و همچنین مشاوره رایگان با شماره های زیر تماس بگیرید.
مراحل گرفتن سیب سلامت از ۰ تا One Hundred
اخذ کد اقتصادی در قراردادها، صورتحسابها، فاکتورهای شرکتها اجباری می باشد. در این حالت،خریدار بایستی گزارش انجام معامله و امتناع فروشنده به ارائه شماره اقتصادی را ظرف ۳۰ روز از انجام معامله به اداره کل اطلاعات و خدمات مالیاتی سازمان، به صورت مکتوب گزارش کند. پیش از اینکه بخواهید اقدام به گرفتن کد یا شماره اقتصادی کند شاید ثبت برند نیاز داشته باشید تا مزایای داشتن آن را بدانید. در این مقاله قصد داریم به بررسی اینکه کد یا شماره اقتصادی چیست؟ چه مزایایی دارد و چطور میتوان آن را دریافت کرد بپردازیم تا همراهان عزیزی که نیاز به دانستن این موارد دارند به زحمت نیوفتند. اطلاعات خواستهشده را طبق اسناد و مدارک ثبتی تکمیل و در پایان آن را ذخیره کنید.
کد اقتصادی و پرونده مالیاتی
زیرا، در صورت نداشتن کد اقتصادی روند پرداخت مالیات توسط آن شرکت انجام پذیر نیست و با مشکل روبه رو خواهند شد. کد اقتصادی شناسه ای 12 رقمی است که پس از تشکیل پرونده و تعیین حوزه توسط سازمان امور مالیاتی و اقتصادی کشور به اشخاص حقیقی و حقوقی تعلق می گیرد. شاید به دنبال ثبت تغییرات شرکت هستید و یا دغدغه پیگیری روند ثبت نام را دارید. این امکان هم وجود دارد که در راستای همکاری با شرکتهای دیگر، به دنبال یک معرفی نامه امن و مطمئن باشید تا قانونی بودن فعالیت شرکت مورد نظر شما را تائید کند. آن چه که لازم است، دسترسی به اطلاعات درج شده در سامانه مرکزی است.
در حال حاضر پیش ثبت نام و ثبت نام و ورود اطلاعات و بررسی و اعتبار سنجی اطلاعات در سایت اداره مالیات بین 10 الی 15 روز کاری زمانبر خواهد بود اما سازمان های مرتبط و مروبطه در این امر سعی دارند این زمان را به یکی دو روز تقلیل دهند. در این صفحه اطلاعات کسب و کارتان از شما دریافت میشود که اگر ثبت شرکت کسب و کار شما شخصی است باید گزینه انفرادی را انتخاب و اگر با افراد دیگر به صورت مشارکتی حداقل یک شرکت دارید باید گزینه مشارکت را انتخاب کنید. در صورتی که شما کد اقتصادی نداشته باشید از معافیت های مالیاتی بهره نخواهید برد. این معافیت مالیاتی در ماده ۱۰۵ قانون سازمان مالیات ذکر شده است.
کد اقتصادی ابزاری برای احراز هویت مالیاتی هر شخص حقیقی و حقوقی است، که اگر شما کد اقتصادی برای فعالیت خود نداشته باشید فعالیت شما غیر قانونی خواهد بود. بعضی از اشخاص و یا کسب و کارها نیاز به دریافت کد اقتصادی ندارند. در این مرحله باید با استفاده از نام کاربری و رمز عبور وارد سامانه شوید و مابقی اطلاعات مرتبط با کسبوکار خود را ثبت کنید. همچنین در این مرحله میتوانید اطلاعات ابتدایی در مرحله پیش ثبت نام کد اقتصادی را ویرایش کنید. در پایان باید روی گزینه تأیید نهایی کلیک کنید، تا کار ثبت نام الکترونیک کد اقتصادی به انتها برسد.