نگاهی به وضعیت اقتصاد جهان در سالهای گذشته و آنچه که در حال حاضر در حال رخ دادن است، به خوبی نشان میدهد که امروز چین، قدرت نخست اقتصاد جهان است و تنها برای پذیرش جهانی این موضوع باید چند سالی صبر کرد.چین در سالهای گذشته، توانسته با استفاده از ظرفیتهای داخلی و برنامهریزی کلان و همهجانبه، قدرت اقتصادی خود را به جهان نشان دهد. این استاد اقتصاد سیاسی بابیان اینکه تأثیر بیماری کرونا در اقتصاد جهان چندجانبه است، گفت: اما برخی کشورها که رویکرد اقتصادی خاصی داشتند بهمراتب بیشتر تأثیر پذیرفتند؛ مثلاً در کشورهایی مانند ترکیه، آمریکا، اسپانیا و چین که جهانگردی، پذیرش توریسم و هتل داری محوریت داشت بسیار از این بیماری متضرر شدند. برخلاف سالهای گذشته، آمارهای اقتصادی و تجاری منتشرشده توسط نهادهای مختلف با یکدیگر دارای تفاوتهای زیادی بوده که همین مساله نیز سیاستگذاران را دچار سردرگمی کرده است. در واقع کاهش سرعت رشد چین از همه کشورها کمتر بوده است، به همین دلیل توانست فاصلهاش با آمریکا را کمتر کند. به عبارتی اقتصاد آلمان به عنوان یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان هنوز در حال پیشرفت است، اما طی دو سال اخیر، در مقایسه با چهار سال قبل، با سرعت کمتری رو به جلو حرکت میکند. This data was done by GSA Content Generator DEMO!
شاید اگر مردم ژاپن در کشور پرنعمتی همچون ایران زندگی میکردند، در صدر جدول بزرگترین اقتصادهای جهان با اختلافی بسیار زیاد از بقیه یکهتازی میکردند! در سال 2008 بحران اقتصادی جهانی به شدت گریبانگیر ژاپن شد و از آن زمان تا امروز، کشور همچنان درگیر آن است. بحران مالی سال ۲۰۰۸ اقتصاد ژاپن را به لرزه درآورد و موجب شد از آن زمان تا به حال اقتصاد چالش برانگیزی داشته باشد. درست در زمانی که ژاپن فرآیند ریکاوری اساسی از بحران اقتصاد را آغاز کرده بود، یکی از شدیدترین زلزله تاریخ این کشور به وقوع پیوست و اقتصاد آن را تحت تاثیر قرار داد. طی چند دهه اخیر اقتصاد چین به شکلی نمایی پیشرفت کرده و جایگاه خود را به عنوان دومین اقتصاد بزرگ دنیا، با فاصلهای نزدیک به آمریکا، تثبیت کرده است. با مراجعه به وب سایت صندوق بینالمللی پول اطلاعات بیشتری درباره آنها به دست خواهید آورد. به عبارتی اگرچه چین سالها است به عنوان دومین اقتصاد بزرگ دنیا شناخته میشود، اما تا چند دهه قبل، فاصله بسیار بیشتری با آمریکا داشت. با در نظر گرفتن GDP، سرمایه چین برابر 14.14 تریلیون دلار و با در نظر گرفتن PPP، سرمایه آن برابر 27.31 تریلیون دلار است.
با در نظر گرفتن GDP سرمایه ژاپن برابر 5.15 تریلیون دلار و با در نظر گرفتن PPP سرمایه آن برابر 5.75 تریلیون دلار است. با در نظر گرفتن GDP سرمایه آلمان برابر 3.86 تریلیون دلار و با در نظر گرفتن PPP سرمایه آن برابر 4.44 تریلیون دلار است. به همین دلیل نتوانسته آن طور که باید فاصلهاش با چین را کاهش بدهد. این میزان را باید با تولید ناخالص ملی 2.86 تریلیون دلاری آمریکا در همان سال مقایسه کرد. اکنون رشد اقتصادی ژاپن را باید خاموش دانست، به طوری که نه پیشرفت داشته و نه پسرفتی را تجربه میکند. به طوری که در سال ۲۰۲۰ نرخ تورم %۳۴.۲ و در سال ۲۰۲۱ برابر با %۳۳.۵ خواهد بود. در اثر بحران کرونا در سال ۲۰۲۰ اقتصاد جهان و تمام کشور ها دچار بحرانی یک ساله شد و بر اساس پیش بینی کارشناسان تا سال ۲۰۲۲ برای ترمیم آسیب های ناشی از ویروس کرونا زمان لازم بود، اما در جدیدترین پیش بینی صندوق بین المللی پول و موسسات خصوصی اقتصادی در سال ۲۰۲۱ ایالات متحده به رشد ۷ درصد و اقتصاد چین به رشد ۸ درصد و در نهایت اتحادیه اروپا به رشد بالاتر از ۵ درصد خواهند رسید. کرونا در بسیاری از کشورها، چشمانداز ریکاوری اقتصاد جهان در ۲۰۲۱ را کاهش داده است.
ی را تصاحب خواهند کرد.
طبق چشمانداز جدید این مؤسسه که در ماه سپتامبر منتشر شده است تولید ناخالص داخلی جهان در سال جاری ۶ درصد رشد خواهد کرد. طبق چشمانداز جدید این مؤسسه که در ماه سپتامبر منتشر شده است تولید ناخالص داخلی جهان در سال جاری 6 درصد رشد خواهد کرد. طبق این گزارش جدید اقتصاد چین در ۳ ماهه اول امسال نسبت به ۳ ماهه چهارم سال گذشته با رشد 6 درصدی روبهرو شده است. به گزارش ایسنا، کمیسیون اروپا در گزارشی به برآورد وضعیت اقتصاد جهان در سال های آینده پرداخت که طبق این پیشبینی ها، اقتصادهای نوظهور به ویژه کشورهای جنوب شرق آسیا به تدریج سهم بیشتری از اقتصاد جهانی را تصاحب خواهند کرد. البته میزان صادرات این کالاها در پی بحران اقتصادی سال 2008 کاهش پیدا کرد و آلمان نیز از این اتفاق بینصیب نماند. بحران اقتصادی با تقاضای داخلی ضعیف و بدهی عظیم عمومی همراه شد. به هر حال، براساس آمارهای بینالمللی، در پایان سهماهه اول سال جاری میلادی، بوسنیوهرزگویین با نزدیک به 34درصد، بالاترین نرخ تورم را در جهان دارد. انتظار میرود تا 3 سال آینده فاصله این کشور با ابرقدرت کاهش پیدا کرده و طی چند دهه آتی جای آن را بگیرد. پس از این کشور، نامبیا و نیجریه هرکدام با 33درصد در رتبههای دوم و سوم، آفریقایجنوبی با 32.5درصد، آنگولا با 30.6درصد در رتبههای دوم تا پنجم قرار دارند.