مسئله رونق یا ثبات است!

اقتصاد جهان در نتیجه فعالیتهای اکتشافاتی، منابع نفتی بالقوهای در این کشور یافت شدهاند و اقتصاد این کشور در سال 2020، رشد فزایندهای را تجربه خواهد کرد. وی افزود: بسیاری از کشورها به این نتیجه رسیدهاند که باید بخشی از این تولیدات را به داخل کشورشان بیاورند و دیگر نمیشود بهصورت هفتگی یا ماهانه این زنجیره را تغذیه کرد و به گردش درآورد، بلکه باید کشورها بهطرف ناسیونالیسم تولیدی گرایش پیدا کنند و در داخل زنجیره تولید را کامل کنند؛ بنابراین معتقدم آنچه بیشتر از همه در اقتصاد بینالملل و همه کشورهای صنعتی و نیمهصنعتی آسیب دید، تجارت بینالمللی است که زنجیره تولید را تا حدودی دچار توقف کرده و بعد هم این مسئله به سایر منابع اقتصادی در دنیا تسری پیداکرده است. وی افزود: کشتیهای مسافربری در ترکیه اوراقشدهاند بنابراین کار اوراقچیها بسیار رونق پیداکرده است و دیگر نیازی به استفاده از این کشتیها نیست. بهصراحت باید گفت دلیل عمده مشکلات اقتصادی به بینش غلط در این عرصه برمیگردد و نه صرفاً کمبود دانش یا مدیران دلسوز.

اقتصاد جهان اگر کشورها در رابطه با بیماری کرونا فقیرتر شده باشند، به تولید داخل روی بیاورند و سعی کنند تعرفهها را افزایش دهند و واردات کمتری داشته باشند، چین باید تولیداتش را به دریا بریزد یا به قیمت بسیار پایینتری که رقابتپذیر باشد آنها را ارائه کند؛ بنابراین چین هم برد آنچنانی نداشته؛ چراکه اقتصاد چین هموابستگی کاملی به اقتصاد بینالمللی دارد. وی با اشاره به وضعیت برخی شاخصها در اقتصاد کشور، تشریح کرد: بر اساس آخرین بهروزرسانی دادههای بانک جهانی در تیرماه ۱۴۰۰ مشاهده میشود که تولید ناخالص داخلی ایران به قیمت جاری از ۴۴۵ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۶ با ۵۷ درصد کاهش به ۱۹۱ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۹ رسیده است. وی ادامه داد: مدیریت این بیماری به معنای مدیریت و موفقیت اقتصاد است که اثرات چندگانه در حوزه تولید و اشتغال دارد؛ اما کشورهایی که در مدیریت این بیماری ناکام بودند، پول کمتری برای تجارت دارند و ناچارند دیوارهای تعرفه را بالا ببرند، سعی کنند به تولید داخلی رو بیاورند، زنجیره تولید را در داخل تکمیل کنند و به جنگ اقتصادی بپردازند. در برخی کشورها نظیر چین سطح بیماری کووید 19 ابتدا شدت زیادی داشت، اما با انجام مراقبتهای ویژه و نیز قرنطینه اوضاع تا حدودی بهبود یافت و نرخ بیکاری در سطح پایین نگاه داشته شد.

به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، شیوع ویروس کرونا و همهگیری جهانی آن، اقتصاد دنیا را در سال 2020 با چالشهای زیادی مواجه کرده است. مؤسسه اعتبارسنجی فیتچ اعلام کرد به علت اختلالات به وجود آمده در زنجیره های تأمین جهانی تحت تأثیر تداوم کرونا در بسیاری از کشورها، چشم انداز ریکاوری اقتصاد جهان در 2021 را کاهش داده است. صندوق بین المللی پول برآورد کرد که اقتصاد جهان 4.4 درصد در سال جاری نسبت به سال گذشته افت داشته باشد که این میزان حتی نسبت به رکود بزرگ سال 2009 نیز به میزان یک دهم درصد کمتر بود. رکود در بخش توریسم یکی از حلقه زنجیرهایی است که اقتصاد بینالملل را به گردش درمیآورد. این موضوع تا حدی به این دلیل است که چین کنترل بر ورود و خروج سرمایه را تشدید کرده است، امری که آقای سوبرامانیان نیز به آن اعتراف کرد. GDP کشور کانادا در حال حاضر ۱٫۶۵ تریلیون دلار است و در سال ۲۰۱۸ به مبلغ ۱٫۷۹ تریلیون دلار نزدیک شود و در سال ۲۰۲۳ به مبلغ ۲٫۴۳ برسد. در واقع، عدم قطعیت در ایالات متحده آمریکا، منبع مهمی از تغییر آن در سایر نقاط دنیا، طی چند دهه اخیر بوده است. Content was created by GSA Content Generator Demoversion.

بر اساس این گزارش، شیوع ویروس کرونا ضربه سختی به تجارت جهانی وارد کرد، به طوری که سطح صادرات به کمترین میزان خود در یک دهه گذشته طی ماههای مارس و آوریل رسید. بر اساس این گزارش، با شیوع ویروس کرونا مشاغل جهان متوقف و یا با کندی مواجه شدند و بسیاری از فعالیتهای غیرضرور در اکثر کشورهای دنیا بروز پیدا کرد که موجی از بیکاری، که دنیا از زمان رکود بزرگ به خود ندیده بود را تجربه کرد و هنوز هم سطح بیکاری در کل جهان وجود دارد. این تحلیلگر اقتصاد سیاسی با اشاره به پیش بینی صندوق بینالمللی پول در رابطه بااینکه چین نهتنها میتواند از رشد منفی و رکود اقتصادی خارج شود بلکه تولید ناخالص داخلی این کشور نیز رشد خواهد داشت، گفت: قطعاً در این شرایط کشوری برد دارد که بهتر بتواند این بیماری را مدیریت کند. امروزه در جهان بخش خدمات هندوستان سریع­ترین رشد اقتصادی را دارد که بیش از %۶۰ به اقتصاد خود کمک می­کند و %۲۸ از اشتغال را شامل می­شود. طبق گزارش صندوق بین­ المللی پول انتظار می­رود نرخ رشد هندوستان از سال ۲۰۱۷ از %۶٫۷ تا سال ۲۰۱۸ به %۷٫۳ افزایش یابد و در سال ۲۰۱۹ به %۷٫۵ برسد. اقتصاد این کشور در سال ۲۰۱۷ %۳٫۱ رشد داشته است و انتظار می­رود به ترتیب در سال­های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ نزدیک به %۲٫۸ و%۲٫۲ رشد کند.