عضو علی البدل هیات مدیره

‌ماده ۱۴۵- وزارت تعاون و امور روستاها نمونه دفاتر مالی و حسابداری شرکتها و اتحادیه‌‌‌های تعاونی را تهیه خواهد کرد که پس از تأئید وزارت ‌دارائی بجای دفاتر قانونی مقرر در قانون تجارت در اختیار آنها قرار گیرد و دفاتر مذکور در حکم دفاتر قانونی خواهد بود. ماده ۱۳۹- وزارت تعاون و امور روستاها بمنظور نظارت و ارشاد تعاونی‌‌ها مجاز به حسابرسی آنها میباشد و در عین حال ‌‌می‌تواند طبق ‌آئین ‌نامه‌ای که تنظیم خواهد کرد اجازه حسابرسی شرکتها و اتحادیه‌‌‌های تعاونی عضو اتحادیه نظارت و هم آهنگی را برای دوره‌‌های معین باتحادیه ‌مذکور بدهد و یا این اجازه را برای ادوار بعدی تمدید کند. تبصره- رسیدگی باتهام هر یک از کارکنان سازمان‌‌ها و مؤسسات وابسته بدولت که بر حسب وظیفه سمت نظارت یا سرپرستی یا ارشاد یا ‌مداخله در اداره امور شرکتها یا اتحادیه‌‌‌های تعاونی را دارند تابع قوانین و مقررات دیوان کیفر کارکنان دولت خواهد بود. ماده ۱۲۲- شورای رسیدگی و داوری در اختلافات تعاونیها مکلف است ظرف یک هفته از تاریخ وصول پیشنهاد وزارت تعاون و امور روستاها ‌مراتب را بشرکت یا اتحادیه مورد نظر اعلام نماید تا در صورتیکه بنظر آن وزارت اعتراض داشته باشد دلایل خود را ظرف ۱۵ روز از تاریخ وصول ‌اخطار شورا کتباً ارسال دارد. ماده ۱۱۷- در مورد رسیدگی باختلافات مربوط به بقایای مالیاتی شرکتها و اتحادیه‌های تعاونی نماینده وزارت تعاون و امور روستاها و در مورد‌ ‌تعاونی‌های کارگری نماینده وزارت کار و امور اجتماعی بجای نماینده مذکور در بند پ ماده ۳۱۱ قانون مالیاتهای مستقیم در کمیسیون حل اختلاف ‌شرکت ‌‌می‌کند. تبصره (اصلاحی ۰۵ˏ۱۲ˏ۱۳۵۰)- هر یک از بستانکاران میتوانند تا مدت دو ماه از تاریخ نشر آگهی ادغام نظر خود را به شرکت یا اتحادیه بدهکار و وزارت تعاون و ‌امور روستاها (‌یا وزارت کار و امور اجتماعی در مورد ‌شرکت‌های تعاونی کارگری) اعلام دارد.

  • با حق توكيل به غير وكالت مي دهد تا به اداره ثبت شركتها مراجعه و ضمن انجام تشريفات ثبتي ذيل دفاتر را از طرف هيئت مديره امضاء نمايد .
  • اعضای هیئت مدیره در قبال اختیاراتی که به آن ها تعلق می گیرد مسئولیت خواهند داشت.
  • ‌ماده ۱۲۱- در موارد مذکور در بند ۵ ماده ۱۲۰ وزارت تعاون و امور روستاها پیشنهاد انحلال شرکت یا اتحادیه مربوط را بشورای رسیدگی و‌داوری در اختلافات تعاونیها خواهد داد و تا اعلام نظر آن شورا دارای کلیه اختیارات پیش‌ بینی شده در مجمع عمومی عادی و فوق ‌العاده برای جلوگیری ‌از عملیات و فعالیتهای خلاف قانون شرکت یا اتحادیه مربوط خواهد بود.
  • هيأت مديره از ميان اعضاء تعاوني با رأي مخفي و اكثريت نسبي براي مدت ٣سال انتخاب می شوند .رأی گيري با ورقه و در يك نوبت ا نجام می شود و حائزين اكثريت بعد از اعضاء اصلي به ترتيب علی البدل شناخته می شوند.

شروع تصدی هیأت مدیره جدید پس از تأیید انتخابات و مجمع عمومی مربوطه ازسوی وزارت تعاون،کارورفاه اجتماعی خواهد بود. ماده 20 – مجامع عمومی تعاونی به دو صورت مجمع عمومی عادی، مجمع عمومی فوق‌العاده تشکیل ثبت شرکت می گردد. مجامع رامنتشر می‌نماید)،نسخه‌ای از صورتجلسه تعیین دفاتر نمایندگی راحسب مورد به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و یا اداره کل تعاون، کار ورفاه اجتماعی استان محل مرکز اصلی تعاونی ارسال کند.

وظایفت و اختیارات اعضاء شرکت تعاونی

ماده45- افتتاح هر نوع حساب نزد بانک‌ها, صندوق تعاون و سایر مؤسسات اعتباری, پس از تصویت هیأت مدیره با امضاهای مجاز معرفی شده از طرف هیأت مدیره امکان پذیر خواهد بود. ماده39– بازرس / بازرسان / نسبت به تخلفاتی که در انجام وظایف خود مرتکب میشود طبق قواعد عمومی مربوط به مسئولیت مدنی مسئول است. تبصره1- درصورتیکه برای انجام هریک از فعالیتهای موضوع تعاونی, نیاز به اخذمجوز از مراجع ذیصلاح قانونی باشد تعاونی مکلف به اخذ آن است. درصورتی که تعاونی به منظور اشتغال اعضاء تأسیس شود و در امور مربوط به تولیدات کشاورزی,دامداری,پرورش و سید ماهی , صنعتی,معدنی, توسعه و عمران شهری روستایی و عشایری, احداث مسکن , تولیدات فرهنگی و نظایر اینها فعالیت کند.

ماده15- تعاونی می تواند توسط هیئت مدیره طلب خود را از عضو با اخطار کتبی مطالبه نماید و درصورت وصول نشدن طلب و سپری شدن 30 روز از تاریخ اخطارنامه,ازکل مطالبات وی از تعاونی و درصورت عدم تکافو از بهای سهام وی برداشت کند و هرگاه مبالغ مذکور کفایت نکند تعاونی برای وصول مازاد طلب خود به بدهکار مراجعه خواهد کرد. تبصره-احراز شرایط عضویت هر متقاضی بعهده هیئت مدیره است و هیچگونه تبعیض یا محدودیتی برای عضویت واجدین شرایط نباید وجود داشته باشد مگر به سبب عدم کفایت امکانات و ظرفیت تعاونی هیئت مدیره مکلف است در مواردی که متقاضیان فاقد هریک از شرایط مذکوره باشند,درخواست عضویت آنها را ردکند. مقتضی است طبق دستورالعمل پیوست نسبت به انجام مراحل و تشریفات قانونی تشکیل شرکت / اتحادیه تعاونی حداکثر ظرف دو ماه از تاریخ صدور این موافقت نامه اقدام و مدارک لازم را جهت بررسی و صدور مجوز ثبت به این اداره کل/اداره معتبر خواهد بود. ماده 16- پس از انتخاب هیئت مدیره وظایف هیات موسس بپایان رسیده و هئیت رئیسه مجمع ضمن تنظیم صورتجلسه کلیه مدارک مربوط به برگزاری مجمع را که به امضای آنان رسیده است به هیئت مدیره تحویل می‌دهد. ماده46- هیأت مدیره نماینده قانونی شرکت تعاونی است و می تواند مستقیماً و یا با وکالت با حق توکیل، این نمایندگی را در دادگاه ها و مراجع قانونی و سایر سازمان ها اعمال کند. مطابق تبصره ذيل ماده ٤١ قانون تعاون بازرسان حق دخالت در امور تعاوني را ندارند ولي می توانند بدون حق رأي در جلسات هيأت مديره شركت كنند و نظرات خود را نسبت به مسائل جاري تعاوني اظهار دارند ، لذا هيأت مديره موظف است بازرسان را از برگزاري جلسات خود آگاه سازند.

تبصره- اعضائی که با مصوبه اولین جلسه مجمع عمومی عادی در مورد اساسنامه موافقت نداشته باشند، میتوانند تقاضای عضویت خود را پس بگیرند دراینصورت هیات مدیره بلافاصله پس از ثبت تعاونی مکلف به بازپرداخت وجه واریزی سهام آنان خواهد بود. ی- سایر اقدامات مربوط به برگزاری اولین مجمع عمومی عادی (طبق فرم شماره 4) تا انتخاب هیات رئیسه مجمع (رئیس، منشی، و ثبت تغییرات دو ناظر) از قبیل اخذ برگه ورود به جلسه مجمع از داوطلبان و تکمیل فهرست اسامی حاضرین همراه با امضای آنان که باید تحویل هیات رئیسه شود. مجمع عمومی، رکن «تصمیم گیرنده» و هیأت مدیره رکن «اداره کننده» در یک شرکت تعاونی است. به همین منظور هیأت مدیره مکلف است مقررات قانونی و اساسنامه شرکت و مصوبات مجامع عمومی را در زمان اداره امور شرکت رعایت کند.

وظایف رئیس هیئت مدیره در شرکت تعاونی مسکن

بهای سهم و مطالبات کسانی که به شرکت بدهکارند پس از وضع بدهی آنها قابل پرداخت خواهد بود . اگر تعداد ورثه بیشتر از ظرفیت تعاونی باشد ، یک یا چند نفر به تعداد مورد نیاز با توافق ثبت برند سایر وراث عضو تعاونی شناخته می شوند . تبصره3– تا زمانی که بازرس/ بازرسان جدید انتخاب و قبولی سمت نکرده‌اند بازرس/ بازرسان قبلی کماکان مسئولیت بازرسی را به عهده دارند.

نحوه انتخاب اعضای هیات مدیره تعاونی چگونه است ؟

معرفی سازنده و متقاضیان واجد شرایط مسکن مهر جهت دریافت و تقسیط تسهیلات . حسابرسی تعاونی باید از طریق موسسات حسابرسی رسمی بصورت سالیانه صورت پذیرد. جدول زمان بندی مندرج در بند ( ز ) این ماده می بایست منطبق بر قرارداد منعقده بین تعاونی و پیمانکار باشد . فرمی مشتمل بر مشخصات سجلی و نشانی دقیق محل سکونت عضو و تعهد عضو مبنی براعلام کتبی هر گونه تغییر حاصله در آن حداکثر ظرف مدت یک هفته از تاریخ تغییر در غیر اینصورت ملاک اقدام تعاونی نشانی موجود در پرونده عضو خواهد بود. 8.تعیین نماینده یا وکیل در دادگاهها و مراجع قانونی و سایر سازمانها با حق توکیل غیر. اخذ وام و تسهیلات اعتباری از منابع بانکی و سایر منابع مجاز و اخذ کمکهای بلاعوض جهت ساخت واحدهای مسکونی اعضاء.

نحوه ی ثبت شرکت نوپا یا استارت اپ

04 تعیین خط مشی و برنامه های شرکت و تصویب بودجه سالانه و تعیین ضوابط لازم برای حقوق و دستمزد و میزان تضمین ابواب جمعی مدیرعامل و کارکنان شرکت بنا به پیشنهاد هیأت مدیره . ثبت تغییرات سرمایه شرکت در اداره ثبت در هر موقع از سال با تصویب هیئت مدیره شرکت و تائید سازمان تعاون روستائی بلامانع است . تبصره1– در صورت فوت یا ممنوعیت قانونی و یا استعفای بازرس/ بازرسان اصلی، هیئت مدیره مکلف است ظرف ده روز بازرس/ بازرسان علی‌البدل را به ترتیب آراء بیشتر برای بقیه مدت دعوت نماید . تعیین نماینده از بین اعضای تعاونی برای حضور در جلسات مجمع عمومی شرکتها و اتحادیه‌هایی که تعاونی در آنها مشارکت دارد.

011 تهیه وتنظیم دستورالعمل های داخلی شرکت وتقدیم آن به مجمع برای تصویب . هر گاه شرکت به مؤسسات و شرکتهای دولتی و بانکها بدهکار باشد چنانچه سرمایه شرکت نسبت به زمان ایجاد بدهی کاهش یابد شرکت باید بلافاصله میزان تقلیل سرمایه را به دستگاههای مزبور اطلاع دهد . مرجع حقوقی ایران از سال 1394 با هدف جمع آوری و انتشار اطلاعات علمی حقوقی صحیح، جامع و دقیق به عنوان عضوی از زیر مجموعه مرجع دانش ایران (سیویلیکا) فعالیت می کند.

010 اتخاذ تصمیم درباره شکایت عضوی که اخراج شده و یا کسی که درخواست عضویت ویا انتقال سهام او از طرف هیئت مدیره پذیرفته نشده است یا ارجاع امر به هیأتی مرکب از پنج نفر از اعضاء مجمع عمومی تصمیم متخذه از طرف مجمع عمومی یا هیأت 5 نفره در این مورد قطعی است . ماده 38– در صورتیکه هریک از بازرسان تشخیص دهد که هیئت مدیره و یا مدیرعامل در انجام وظایف محوله مرتکب تخلفی شده و به تذکرات ترتیب اثر نمی‌دهند، مکلف است از هیئت مدیره تقاضای برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده برای رسیدگی به گزارش خود را بنماید. لازم به ذکر است تنها مرجعی که می تواند در خصوص عزل هیأت مدیره تصمیم بگیرد مجمع عمومی فوق العاده است و تقاضای تغییر هیأت مدیره با هر تعداد اعضاء، بی آن که مراحل قانونی درنظر گرفته شده باشد، وجه قانونی ندارد. انجام سایر مصوبات هیات مدیره در حدود مقررات قانونی در اساسنامه مورد عمل و دستورالعمل ها، و آیین نامه های مصوب وزارت تعاون و مجامع عمومی تعاونی. ماده38– در صورتیکه هریک از بازرسان تشخیص دهد که هیئت مدیره و یا مدیرعامل در انجام وظایف محوله مرتکب تخلفی شده و به تذکرات ترتیب اثر نمی‌دهند , مکلف است از هیئت مدیره تقاضای برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده برای رسیدگی به گزارش خود را بنماید. 1-صورت جلسه تشکیل مجمع مؤسس و اولین مجمع عمومی و اسامی اعضاء و هیأت مدیره منتخب و بازرسان.