سایر جنبههای کلیدی مانند پیامدهای مدیریت منابع انسانی در شرایط همهگیر نیز اخیراً مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. دلایل دیگر ابرقدرت خطاب کردن ایالات متحده آمریکا داشتن زیرساخت بسیار پیشرفته، بهره بردن از تکنولوژی روز دنیا و از طرفی در اختیار داشتن منابع طبیعی بیشمار است. بر اساس آمارهای این نهاد بین المللی تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس شاخص برابری قدرت خرید در سال ۲۰۱۷ بالغ بر ۱۶۴۴ میلیارد دلار بوده و ایران از این نظر در رتبه ۱۸ جهان قرار گرفته است. این موضوع از رشد چین و کمتر شدن فاصله بین دو رتبه اول و دوم بزرگترین اقتصادهای جهان خبر میدهد. با توجه به محدودیت منابع دولت و همچنین یکسان نبودن شرایط بنگاه ها و کسب وکارها در منتفع یا متضرر شدن از شرایط فعلی، لازم است برای برخی تخفیفات یا بخشش های مالیاتی، بیمه ای یا بانکی شروطی در نظر گرفته شود. در واقع طبق محاسبات بانک جهانی اقتصاد ایران در مسیر کوچک شدن گام برداشته؛ اما محساب صندوق بینالمللی پول اقتصاد ایران را در حال رشد نشان داده است. تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۲۳ تریلیون دلار است. این اقتصاددان توضیح میدهد: «ما بانک جهانی را بهوجود آوردهایم و با قرار دادن یک کشور بهعنوان مرجع (آمریکا)، استاندارد سطح زندگی مردم دیگر کشورها را با آن مقایسه میکنیم. Data was generated by GSA Content Generator DEMO!
ی در آینده نزدیک هم در دسترس خواهد بود.
کشورهایی که در این مطلب به آنها اشاره خواهیم کرد موتور رشد دنیا تلقی شده و فرماندهی اکثریت ثروت جهانی را در اختیار دارند. از این چشمانداز، اقتصاد جهانی مرحلهای طبیعی از تکامل مدرنسازی جوامع است. اگر شعار اقتصادی سال ۱۴۰۰ “تولید؛ پشتیبانیها؛ مانع زدایی ها” جدیتر گرفته شود رتبه تک رقمی در اقتصاد جهانی در آینده نزدیک هم در دسترس خواهد بود. GDP یا همان تولید ناخالص ملی متشکل از مجموع ارزش کالاها و خدمات نهایی تولید شده در یک کشور طی یک دوره معین است. برای سال ۲۰۲۰، ارزش کلیه کالاها و خدماتی که در چین تولید شده اند، انتظار میرود که چیزی در حدود ۱۰۲ تریلیون یوآن باشد. در نظر داشته باشید کالاها و خدمات نهایی مواردی هستند که در انتهای زنجیر تولید قرار گرفته و خود به منظور تولید یا سرویسهای دیگری خریداری نمیشوند. البته همانطور که گفتیم، بر اساس معیارهای مورد توجه برای رتبهبندی، وضعیت متفاوت میشود. صندوق بینالمللی پول، تولید ناخالص داخلی ایران در سال 2017 بر اساس شاخص قدرت خرید، بالغ بر 1644 میلیارد دلار بوده و ایران از این نظر در رتبه 18 جهان قرار گرفته است.
حدود 200 کشور در دنیا وجود دارد.
انتظار میرود تا انتهای سال 2020 این میزان به 22.32 تریلیون دلار برسد. این سرمایه برای چین به 19.41 تریلیون دلار افزایش پیدا میکند. این دوره معمولا یک ساله در نظر گرفته میشود. حدود 200 کشور در دنیا وجود دارد. به عبارتی با وجود قرارگیری 17 کشور در زمره بزرگترین اقتصادهای جهان از حدود 40 سال پیش، رتبه بیشتر آنها تغییر نداشته و ثابت ماندهاند. از سال 2015، رشد اقتصادی کشورهای آسیایی یکی از عواملی است که باعث بهبود وضعیت اقتصادی در سراسر جهان می شود. یکی دیگر از دلایل اصلی کاهش قیمتها در بازار کالا نیز کاهش تقاضای خارجی اقتصادهای مهمی مانند چین است. کشورهای در حال پیشرفت و تازه توسعه یافته، از نظر قدرت اقتصادی گوی سبقت را از یکدیگر ربوده و با سرعتی بالا پیشرفت میکنند. انتظار میرود فاصله بین دو کشور تا سال 2023 کاهش پیدا میکند که نشاندهنده پیشرفت چین از نظر GDP مبتنی بر PPP طی سالهای آتی است.
با توجه به مطالعات سازمان بین المللی کار، در حال حاضر، ویروس کرونا با تعطیلی های کامل یا جزئی مشاغل، تقریباً ۲.۷ میلیارد کارگر را تحت تأثیر قرار می دهد که این تعداد ۸۱ درصد از نیروی کار جهان را شامل می شود. چین که نخستین کانون عمده شیوع کرونا در جهان بود در شرایطی متفاوت به سر میبرد و شرایط در این کشور تقریبا به حالت عادی بازگشته است. نگاهی به وضعیت اقتصاد جهان در سالهای گذشته و آنچه که در حال حاضر در حال رخ دادن است، به خوبی نشان میدهد که امروز چین، قدرت نخست اقتصاد جهان است و تنها برای پذیرش جهانی این موضوع باید چند سالی صبر کرد.چین در سالهای گذشته، توانسته با استفاده از ظرفیتهای داخلی و برنامهریزی کلان و همهجانبه، قدرت اقتصادی خود را به جهان نشان دهد. این میزان برای چین به 27.31 تریلیون دلار افزایش پیدا میکند. با در نظر گرفتن 20 کشور اول این میزان به 79 درصد افزایش پیدا میکند. در سال 2018، اندازه اقتصاد این کشور برابر 20.589 تریلیون دلار بود. برای مثال علم اقتصاد به ما میگوید: افراد و شرکتها بهتر است در یک کار خاص، تخصص پیدا کنند و برای دیگر نیازهایشان دست به تجارت بزنند به جای اینکه بخواهند تمام نیازهایشان را خودشان تامین کنند.