Content
و در واقع اختیارات مدیران بسیار وسیعتر از اختیارات نمایندگان میباشد. در شرکت تضامنی، مفهومی به نام هیئت مدیره وجود ندارد و شرکا حداقل یک نفر را از میان خود به سمت مدیر انتخاب میکنند و البنه نکته قابل توجه آن است که مسئولیت مدیر در برابر شرکا همان مسئولیت وکیل در برابر موکل است؛ یعنی مدیر نماینده قانونی شرکا محسوب میگردد. امروزه نهادها و سازمانهای متنوعی برای رسیدگی ثبت برند تجاری به هر بخش از جامعه اعم از بهداشتودرمان، آموزشوپرورش، رسانه، فرهنگ، اقتصاد و غیره وجود دارد. هر کدام از این نهادها بهدلیل پیچیدگی وظایف، تعداد زیاد اعضا و دارا بودن چندین بخش گوناگون نیازمند سازمانیافته بودن چگونگی اداره آن بخشها توسط ارکان اصلی خود هستند. یکی از این نهادهای اقتصادی، شرکتهای تجاری هستند که ارکان آن نقشی کلیدی در روند اداره شرکت دارند.
- اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
- برای ایجاد ثبت شرکت مدنی هریک از شریکان باید مال یا حق مالی که نسبت به آن مالکیت دارد را به شرکت بیاورد.
- در این صورت با چالشهایی که در انتظار شما هستند بهتر روبهرو میشوید.
- زیرا، وکیل یا نماینده قانونی بدون وجود اصیل متصور نیست و به بیان دیگر وجود اصیل مقدم بر وجود وکیل یا نماینده قانونی وی میباشد.
- آورده های غیرنقدی که در شرکت سهامی خاص نیز باید طبق نظر کتبی کارشناس رسمی وزارت دادگستری ارزیابی شده باشد.
چنین اختیاراتی میتواند مستقلا بدون مداخله از طرف یا مشاوره با سهام داران توسط مدیران اعمال شود. قدیمیترین شیوه برای توجیه نفوذ تصرفات بیگانه در امور دیگران، نظریه وکالت است. بدین لحاظ گرایش اذهان به ثبت شرکت سوی این نظریه جهت تحلیل نقش مدیران امری بدیع نیست. بنابراین نخستین و مهمترین نظر حقوقی در این موضوع، وکالت مدیران است. این وکالت در شرکتهای سهامیدر قالب وکالت از شرکا، وکالت از شرکت مطرح میشود.
تعیین روزنامه کثیرالانتشاری که هر گونه دعوت و اطلاعیه بعدی برای سهامداران با تشکیل اولین مجمع عمومی عادی در آن منتشر خواهد شد. چنانچه حد نصاب مقرر شده در اولین جلسه، شرکت پیدا نکنند، برای دومین بار از مجمع عمومی عادی دعوت بعمل می آید که با شرکت هر عده ای از سهامداران ، رسمیت پیدا می کند. مدیر عامل یکی از ارکان شرکت های سهامی ، مدیر شرکت در برابر اشخاص ثالث می باشد و شرکت با امضای او می تواند با ثالث قرارداد منعقد کند. هیچ مجمع عمومی نمی تواند تابعیت شرکت را تغییر بدهد و یا هیچ اکثریتی نمی تواند بر تعهدات صاحبان سهام بیفزاید (مواد ۹۳ و ۹۴ ل.ا. قانون تجارت). طبق تبصره ماده ۸۹ ل.ا.قانون تجارت، بدون قرائت گزارش بازرس یا بازرسان شرکت در مجمع عموی اخذ تصمیم نسبت به ترازنامه و حساب سود و زیان سال مالی معتبر نخواهد بود.
مسؤولیتهای مجمع عمومی فوقالعاده
با وجود اختلاف نظر، شرکت سهامی خاص در صورتی می تواند سهام خود را در بورس عرضه کند که به شرکت سهامی عام تبدیل شود. گاهی در خلال سال مالی برای اتخاذ تصمیم درباره اموری که در صلاحیت مجمع عمومی عادی است (مواردی از قبیل حجر، فوت، استعفا یا سلب شرایط مدیر یا بازرس، موارد موضوع ماده ۱۱۲ ل.ا.ق.ت و یا سایر موارد ) دعوت مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده ضرورت می یابد ثبت تغییرات . اگر در دعوت اولیه اکثریت حاصل نشد مجامع عمومی جدید تا دو نوبت توسط موسسین دعوت می شود، مشروط به این که لااقل ۲۰ روز قبل آگهی دعوت با قید دستور جلسه منتشر گردد. اگر در مجمع عمومی سوم اکثریت مذکور حاصل نشد موسسین عدم تشکیل شرکت را اعلام می دارند (ماده ۷۵ ل.ا.ق.ت). هیئت مدیره از تعداد مدیرانی تشکیل شده است که مسئولیت اداره امور داخلی شرکت را برعهده دارند.
درصورتی که این امر، در ایران مصداق ندارد، به خاطر انکه افزایش سرمایه ی شرکت های سهامی در ایران بر اساس مبلغ اسمی انجام می شود. با مقایسه ی این دو سیاست، می توان نتیجه گرفت که در کشورهای پیشرفته تفاوت قیمت فروش و مبلغ اسمی جذب شرکت سهامی می شود، در حالی که در ایران این تفاوت به سهامداران تعلق می گیرد. بازرسان می توانند هم از بین صاحبان سهام انتخاب گردند، و هم از خارج از شرکت ، برخلاف اعضاء هیات مدیره که لازم بود حتماَ از میان سهامداران انتخاب گردند. یکی از ارکان شرکت های سهامی و رکن اداره کننده و به عبارت دیگر قوه مجریه شرکت های سهامی اعضای هیات مدیره آن هستند. هیات مدیره و مدیر عامل ارکان اجرایی شرکت می باشند مثلاَ دعوت از مجامع عمومی، انعقاد قرارداد با ثالث و انتشار آگهی در صلاحیت ارکان اجرایی شرکت می باشد. از مذاکرات و تصمیمات مجمع عمومی صورت جلسه ای منشی ترتیب داده می شود که به اعضای هیئت رئیسه مجمع رسیده و یک نسخه از آن در مرکز شرکت نگهداری خواهد شد (مواد ۱۰۱ الی ۱۰۵ قانون تجارت).
در شرکت های تعاونی سهامی عام نباید هیئت مؤسس را با مجمع عمومی مؤسس اشتباه نمود زیرا، هیئت به بنیانگذاری شرکت اقدام کره اند و قانوناً ملزم هستند حداقل بیست درصد کل سرمایه شرکت را تعهد نموده و لااقل سی و پنج درصد مبلغ مورد تعهد را به حساب( شرکت در شرف تأسیس) نزد بانک واریز نمایند. ولی مجمع عمومی مؤسس از کلهی صاحبان سهام شرکت اعم از مؤسسین و پذیره نویسان تشکیل می شود. ارکان شرکتهای تجاری در شرکت مختلط غیرسهامی رکن مدیریتی و رکن تصمیمگیری است و رکن نظارتی مانند هیئت نظار در این شرکت وجود ندارد. در بحث تصمیمگیری بنا بر متن قانون، باید با توجه به اساسنامه شرکت انجام شود. در بحث مدیریتی باید در نظر داشت که این شرکت از چند شریک ضامن و چند شریک با مسئولیت محدود تشکیل شده است و قانون حق اداره شرکت را به شرکای ضامن داده است و شرکای با مسئولیت محدود نقشی در ادارهی شرکت ندارند. مجمع عمومی، اجتماعی از مالکان سهام یک شرکت سهامی است که به موجب مقررات قانون تجارت و تغییرات آن به شکلی رسمی بعد از فراخوان سهامداران تاسیس می شود تا تصمیمات عادی و در حال اجرا شرکت و در شرایط خاص تصمیمات عالی شرکت را با حد اندازه تنظیم در قانون و توسط آراء به دست آمده گرفته میشود نمایند.
اگرچه قانون گذار ایران هیچ جا صریحا از مدیران به عنوان رکنی از ارکان شرکت یاد نکرده است ولی با استنباط از برخی از مواد قانونی از جمله مواد 17و 118 و 135لایحهی اصلاحی قانون تجارت و مادهی 7 قانون ثبت شرکتها به نظر میرسد مدیران رکنی از ارکان شرکت میباشند. در نظام حقوقی انگلستان هم نظریهی مذکور ابتدا ساخته و پرداختهی رویهی قضایی برای توجیه مسئولیت مدنی و کیفری شخص حقوقی بود و بعدها به موجب مادهی forty قانون شرکتها 2006 پذیرفته شده است. اولین اعضای هیئتمدیره را مجمع عمومی مؤسس تعیین میکند و پس از آن، تعیین اعضای هیئتمدیره در صلاحیت مجمع عمومی عادی است. در شرکتِ سهامی خاص لازم است که اعضای هیئتمدیره حتماً سهامدار شرکت باشند؛ البته این الزام برای شرکت با مسئولیت محدود وجود ندارد. اعضای هیئتمدیره کلاً یا بعضاً قابلعزل هستند و مدت مدیریتشان در اساسنامه مشخص میشود. البته در شرکت سهامی خاص، مدت مأموریت مدیران حداکثر ۲ سال است که میتواند برای مدتهای مشابه تمدید گردد.
ثبت شرکت ، اخذ رتبه نیک پارس ثبت شرکت و ثبت برند ، اخذ رتبه ، تغییرات شرکت پارس
چنانچه مجمع عمومی دوم و سوم نیز به حد نصاب مقرر دست نیافتند، موسسان اعلام می کنند که شرکت تاسیس نمی شود. تصمیمات مجمع عمومی زمانی اعتبار پیدا می کند که با اکثریت دوسوم حاضران در جلسه اتخاذ شده باشد. درصورتی که در اولین دعوت به حد نصاب مقرر دست نیافتند، تنها 2 بار مجامع عمومی بعدی توسط موسسین دعوت می شوند که حضور صاحبان دست کم یک سوم سرمایه شرکت در آنالزامی می باشد. مجمع عمومی تاسیس کننده شرکت، مجمع عمومی موسس خوانده می شود که به محض تشکیل شرکت، برگذار می شود. به عبارت دیگر، شخصیت حقوقی شرکت به مجمع عمومی وابسته بوده و آن مجمع از اجتماع سهامداران شرکت تشکیل شده است.
در صورت عدم تحقق افزایش سرمایه بر طبق ماده ۱۸۲ این قانون عمل خواهد شد. در هر صورت شرکت باید در مهلت مذکور در ماده۲۸۴ وضع خود را با مقررات این قانون تطبیق دهد. ۵ – آخرین ترازنامه و حساب سود و زیان شرکت که باید به تصویب مجمع عمومی و تایید حسابدار رسمی رسیده باشد. تطبیق وضع شرکت با مقررات این قانون وقتی محقق میشود که مرجع ثبت شرکتها پس از احراز صحت تطبیق مراتب را ثبت و به هزینه شرکت آگهیکرده باشد. مرجع ثبت شرکتها پس از وصول مدارک مذکور در ماده ۲۷۹ و تطبیق مندرجات آنها با این قانون تبدیل شرکت را ثبت و مراتب را بههزینه شرکت آگهی خواهد نمود. ۳ – صورت دارایی شرکت در موقع تسلیم مدارک به مرجع ثبت شرکتها که متضمن تقویم کلیه اموال منقول و غیر منقول شرکت بوده و به تاییدکارشناس رسمی وزارت دادگستری رسیده باشد.
مجمع عمومی عادی به صورت فوق العاده همان مجمع عمومی عادی است که در خارج از زمان از پیش تعیین شده و به علل فوق العاده تشکیل جلسه خواهد داد. معنی این گزاره این است که حد نصاب برای تشکیل جلسه مجمع عمومی عادی به صورت فوق العاده با مجمع عمومی عادی سالیانه به یک صورت میباشد و همان صلاحیتهای مجمع عمومی عادی را خواهد داشت، پس نباید این عبارت را با مجمع عمومی فوق العاده خلط نمود. جایگاه ارکان سه گانه بالا یکسان نبوده و مجامع عمومی که درواقع اجتماع صاحبان سهام و مرجع تصمیم گیرنده در شرکت به شمار می آیند ، از موقعیتی منحصر به فرد برخوردار بوده و دو رکن دیگری مجری تصمیمات رکن نخست در قالب مصوبات هستند. چایگاه ارکان سه گانه بالا یکسان نبوده و مجامع عمومی که در واقع اجتماع صاحبان سهام و مرجع تصمیم گیرنده در شرکت به شمار می آیند ، از موقعیتی منحصر به فرد برخوردار بوده و دو رکن دیگر مجری تصمیمات رکن نخست در قالب مصوبات هستند. نتخاب اعضای هیئت مدیره از میان اشخاص حقیقی و نیز اشخاص حقوقی شرکت انجام می شود که در صورت انتخاب اشخاص حقوقی به عنوان اعضای هیئت مدیره ، آنها ملزم می شوند همان مسئولیت های اشخاص حقیقی عضو هیئت مدیره را به عهده گیرند و باید فردی را به نمایندگی دائمی خود نصب کند تا وظایف هیئت مدیره را ایفا کند.
انواع شرکت های سهامی در قانون تجارت ماده ۲۰ قانون تجارت را بیان کنیم که در این ماده انواع شرکت ها را نام برده شده است که وب سایت بیان … سهام ممتاز شرکت سهامی خاص سهم چیست؟ هنگام تشكيل شركتهاي سهامي توسط مؤسسين و پذيره نويسان، انتشار سهام نقش مهمي در تجميع سرمايه ايفا م… ثبت شرکت ، ثبت برند ، اخذ کارت بازرگانی و اخذ رتبه بندی در کمترین زمان با ثبت کریم خان برای مشاوره با شماره تماس بگیرید. قانونگذار مسئولیتها و اختیارهای اعضای هیئتمدیره را مشخص کرده است و ضمانت اجرای تخلف از قوانین و مقررات و نیز اقدامات آنها معلوم است. برای مطالعۀ بیشتر در این زمینه، به مقالهای مجزا درخصوص مسئولیتها و اختیارات اعضای هیئتمدیره در همین قسمت مراجعه نمایید. 2 – تسهیل تشکیل سرمایه های عمده – ازانجا که افراد مختلف می توانند در شرکت های سهامی سرمایه گذاری نمایند، لذا اینگونه شرکت ها، به سهولت می توانند سرمایه های زیادی را تامین کنند ( به ویژه در شرکت های سهامی عام ).
مسئولیت بازرس انجام اموری است که در نهایت به نفع همه کسانی است که به طریقی با شرکت در ارتباط هستند. افرادی را به عنوان مدیر شرکت سهامی خاص می توان انتخاب کرد که جزو سهامداران شرکت باشند. اعضای هیئت مدیره را در صورتی که مجمع عمومی رای صادر کند، می توان برکنار کرد. مجمع عمومی از سهامداران شرکت تشکیل شده و این صلاحیت را دارد تا برخی از اعضای هیئت مدیره را برکنار کند. در صورت برکناری عضوی از هیئت مدیره، آن فرد قادر به ادعای ضرر و زیان نخواهد بود.