ثبت شرکت تعاونی کشاورزی

در تعاونی های دارای بیش از پانصد نفر عضو در صورتی که بار اول مجمع با دو سوم اعضا تشکیل نشود بار دوم با نصف به علاوه یک رسمیت خواهد داشت . بازرسان مسئول نظارت بر عملکرد هیات مدیره و اجرای تصمیمات مجمع و اساسنامه است . رسیدگی به شکایات احتمالی اعضا از نحوه مدیریت و عملکرد هیات مدیره نیز بر عهده بازرس است و نتیجه را باید به مجمع ارائه دهد. بر اساس ماده 23 قانون تعاونی، مسئولیت اعضاء در برابر بدهی محدود به سهمشان می باشد، مگر اینکه در قرارداد غیر از این مورد ذکر شده باشد.

  • شریک شرکت ضامن، مسئول کلیه‌ی قروضی است که ممکن است علاوه بر دارایی شرکت پیدا شود.
  • در شرکت‌های تعاونی ممکن است اعضا سرمایه‌های یکسانی نداشته باشند، اما در تصمیم‌گیری‌ها هر یک از آنها یک رای با ارزش برابر دارند.
  • ارسال یک نسخه از آگهی دعوت به منظور درخواست از اداره تعاون جهت معرفی ناظر در اولین جلسه مجمع عمومی.
  • (حسب موضوع فعالیت تعاونی ممکن است لازم باشد تبصره یا تبصره‌های دیگری اضافه‌شود-به‌دفترچه راهنمای موضوع‌فعالیت‌ها مراجعه گردد و تبصره های اضافی نوشته شود ).

البته عمدتا تعداد سهامداران در شرکت های تعاونی از جمله شرکت تعاونی کشاورزی بیشتر خواهد شد. منظور این است که نباید این تعداد کمتر باشد و در هر زمان که تعداد شرکا یا سهامداران به کمتر از 7 نفر برسد، شرکت ممکن است منحل شود. اینان به اموری همچون تصویب بودجه سالیانه و تعیین سیاست ها و خط مشی شرکت از وظایف مجمع عادی و اتخاذ تصمیم در خصوص افزایش یا کاهش سرمایه و انحلال شرکت و غیره . به زبان ساده تر در شرکتهای تعاونی افرادی که باهم هم صنف هستند برای دسترسی به هدف مشترک گردهم جمع می شوند و با سرمایه ثبت شرکت در تهران معینی برای امور مشترکی باهم همکاری میکنند. از جمله تهیه مسکن یا کسب اعتبار و وام و همینطور در تهیه کالاهای مورد نیاز اعضا، با جمع‌آوری پول جزئی که هر عضو می‌پردازد کالای مورد احتیاج اعضا را خریداری و به همان قیمت یا با سود خیلی جزئی به اعضا می‌فروشد و به این طریق واسطه‌های غیرضروری حذف می شوند. مراحل اداری مربوط به ثبت شرکت ترتیب بسیار سخت و پیچیده ای دارد و افرادی که قصد تاسیس چنین شرکتی را دارند بایستی حتما این فرآیند ثبت را به سازمان هایی واگذار کنند که در این کار تخصص دارند.

شرکت های تعاونی از لحاظ فعالیتی به ۲ دسته ی تولیدی و توزیعی تقسیم می شوند. در four رونوشت ارائه فهرست اسامی و امضاء حاضرین در نخستین مجمع عمومی عادی. کلیه امور ثبت تغییرات شرکت تعاونی نیز در ثبت شرکت فردا در کوتاه ترین زمان مکن انجام می پذیرد.

شرکت تعاونی کشاورزی نوعی شرکت تعاونی تولیدی خواهد بود که در امور مربوط به کشاورزی فعالیت می کند و در ردیف شرکت های تولیدی شناخته می شود. اساسنامه شرکت های تعاونی توسط وزارت تعاون تنظیم می گردد و در اختیار اعضای شرکت قرار می گیرد. همچنین برای اسم شرکت های تعاونی باید در ابتدای اسم کلمه تعاونی ذکر گردد. همچنین با ثبت شرکت تعاونی این اجازه به دولت داده می شود که از اطلاعات شرکت مانند سرمایه، سهام ها، قرار دادها و ….. بسته به نوع تغییر مدت زمان آماده سازی تغییرات شرکت تعاونی متفاوت خواهد بود همچنین هزینه انجام ثبت تغییرات شرکت تعاونی با توجه به نوع صورتجلسه مجمع عمومی عادی, فوق العاده و هیات مدیره متغیر خواهد بود.

تأمین خدمات اجتماعی،سازماندهی شبکه های توزیع،تأمین منابع مالی فرد،حمایت از روستاییان و کشاورزان، اجرای برنامه هایی جهت کاهش فقر و تعمیم عدالت اجتماعی،ارتقاء سطح رفاه اجتماعی از جمله مزیت های ثبت شرکت تعاونی در مازندران می باشد. ثبت شرکت تعاونی حداقل در مدت 35-45روز پس از تکمیل مدارک انجام میگیرد. ثبت شرکت در تهران در کم ترین زمان توسط تیم مجرب ثبت شرکتها در ثبت نوول به سرانجام خواهد رسید . در four رونوشت ارائه فهرست و مشخصات اعضای هیئت مدیره،بازرسان و مدیر عامل. بازگشت به درخواست مورخ ……………… کلیات طرح پیشنهادی ارائه شده بررسی و تشکیل شرکت / اتحادیه تعاونی ……………………….. مشروط به رعایت مشخصات مذکور در کلیات و ضوابط و مقررات قانون مربوط بلامانع اعلام می‌گردد .

بنابراین توصیه می‌شود فقط در شرایطی که فعالیتی تعاونی زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دارید اقدام به ثبت شرکت تعاونی نمایید. تصویب اساسنامه تعاونی با رای حداقل دوسوم اعضای اولین مجمع عمومی عادی خواهد بود و باید امضای رئیس و منشی ذیل تمام صفحات و امضای هیئت‌رئیسه در صفحه آخر اساسنامه وجود داشته باشد. همچنین اعضایی که با مصوبه اولین جلسه مجمع عمومی عادی در مورد اساسنامه موافقت نداشته باشند، می‌توانند تقاضای عضویت خود را پس بگیرند.

کارت بازرگانی نوعی مجوز است که به شخص حقیقی یا حقوقی که دارنده آن است اجازه داده می شود که با آن به واردات و صادرات بپردازد. این شرکت ها بصورت تولیدی یا توزیعی طبقه بندی می شوند که هر کدام در حوزه خاصی، فعالیت می کنند. ۴)شرکت های تعاونی از معافیت های بیمه و مالیات به میزان ۲۰و ۲۵درصد برخوردار هستند.

تبصره- اعضائی که با مصوبه اولین جلسه مجمع عمومی عادی در مورد اساسنامه موافقت نداشته باشند، میتوانند تقاضای عضویت خود را پس بگیرند دراینصورت هیات مدیره بلافاصله پس از ثبت تعاونی مکلف به بازپرداخت وجه واریزی سهام آنان خواهد بود. برای ثبت شرکت تعاونی کشاورزی بایستی از اداره جهاد کشاورزی مجوز این کار را دریافت نمایید. در صورتی که اعضاء هیئت رئیسه شرکت از شرایط لازم برخوردار باشند، اداره جهاد کشاورزی مجوز لازم را خواهد داد. شرکتی که اشخاص حقیقی و حقوقی با هدف مرتفع ساختن نیازهای مشترک و بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی اعضا از طریق خودیاری و کمک متقابل، اقدام به تاسیس آن می نمایند، شرکت تعاونی نام دارد. در شرکت‎ها‏ی تعاونی همه با یک دیگر حقوق مساوی دارند و همکار یکدیگر محسوب‎ می‏‏شوند و از نظر نژاد، زبان، رنگ پوست، ملیت، شغل و … هیچکدام از اعضاء بر دیگری برتری نخواهد داشت. تهیه و تنظیم مدارک، گرفتن مجوزهای لازم برای فعالیت، برگزاری مجمع عمومی و تامین سرمایه جزو مهم‌ترین مراحل ثبت شرکت تعاونی در ایران هستند.

مقایسه شرکت تعاونی با شرکت سهامی خاص

با این وجود برای ثبت شرکت تعاونی روستایی باید حداقل ۷ سهامدار در شرکت به عنوان موسس اولیه حضور داشته باشند. هر یک از سهامداران شرکت های تعاونی به اندازه سهام خود در شرکت مسئولیت دارند و از حقوق و وظایف مساوی و برابر با دیگر شرکا برخوردار هستند. تنها وجه تمایز شرکا در شرکت های تعاونی میزان سهام هر فرد می باشد هر چند این موضوع در مقدار مسئولیت و سود و زیان شرکت تعیین کننده است و نه در داشتن حق رای و حق دخالت در شرکت. مراحل ثبت شرکت تعاونی،شرایط تاسیس شرکت تعاونی،اساسنامه شرکت،شرایط عضویت در شرکتهای تعاونی،ادغام و انحلال شرکت تعاونی، نحوه ثبت شرکت، تقاضانامه … لازم به ذکر است که دریافت مجوز ثبت، نشان می‌دهد که وزارت تعاون، مقررات مربوط را تأیید نموده ‌است. برای دریافت مجوز لازم است هم‌چنین، هیئت مدیران و یا وکیل قانونی شرکت، مدارک مورد نیاز برای ثبت را به وزارت تعاون تحویل دهند و صدور مجوز ثبت شرکت تعاونی مورد نظر خود را درخواست نمایند.

شرکتی است که عضویت در آن برای همه آزاد می‌باشد، تعداد اعضاء در این تعاونیها حداقل ۵۰۰ نفر و براساس نوع تعاونی که وزارت تعاون تعیین کرده مشخص می‌شود. اداره تعاون پس از موافقت با تشکیل تعاونی یک نمونه اساسنامه را به همراه فرم های مورد نیاز دیگر در اختیار نماینده هیئت موسس قرار می دهد؛ هیئت موسس باید بر مبنای نمونه ارائه شده اساسنامه پیشنهادی خود را تنظیم نماید. برای تشکیل تعاونی در رشته های مختلف ابتدا باید در صورت نیاز از دستگاه دولتی ذیربط مجوز فعالیت اخذ نماید.برای تشکیل تعاونی کشاورزی بایستی از اداره جهاد کشاورزی مجوز گرفت. در این گام باید طی جلسه ای دور هم جمع شده و از بین خود، افرادی را به عنوان هیئت موسس انتخاب کنید (حداقل 3نفر) .کاری که هیئت موسس باید انجام دهد در قدم اول تهیه طرح پیشنهادی است.

مشخصات مجوز

شرکتی است که برای امور و کارهای تجاری، بین دو یا چند نفر تحت نام خاص تشکیل می‌شود و مسئولیت هریک از شرکا به میزان سرمایه‌ای است که در شرکت گذاشته است. شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل شده و سرمایه‌‌ی آن به سهام، تقسیم‌ نمیشود و هر یک از شرکا به میزان سرمایه ی خود مسئول تعهدات شرکت است و واریزی به حساب شرکت لازم ندارد. ۴)بعد از صدور مجوز باید مجوز را به اداره ثبت شرکت ها ارسال نمایید. در شرکت تعاونی عام عضویت برای عموم آزاد است،به منظور افزایش سرمایه اولیه شرکت آن را به عموم عرضه می دارند. شرکت های تعاونی خاص به گونه ای هستند که عضویت در آن ها محدود به افراد مشخصی مانند اصناف مختلف است. در 4 رونوشت ارائه صورتجلسه نخستین هیات مدیره دال بر انتخاب رئیس و نایب رئیس و منشی هیات مدیره و انتخاب مدیر عامل و مشخص نمودن صاحبان امضای مجاز.

ثبت شرکت تعاونی کشاورزی

شرکت تعاونی در صورتی ثبت می شود که حداقل ۱/۳ سرمایه ی آن تایید شده باشد. در اواسط دهه 1380 و اوایل 1390 با توجه به اصل forty four قانون اساسی مبنی بر خصوصی سازی بخش های دولتی شرکت های تعاونی به عنوان مهمترین ثبت برند و لایق ترین بخش خصوصی در ایران در این واگذاری ها مورد توجه قرار گرفتند و مزایای بسیار زیادی به خود اختصاص دادند. شرکت های تعاونی همچنین از مزایای معافیت های مالیاتی در برخی از انواع تعاونی ها بر خوردار شدند .

بسمت بازرس یا بازرسان علی البدل شرکت تعاونی برای مدت یک سال مالی انتخاب شدند. تبصره 5- حداقل تعداد اعضاء اتحادیه‌های سراسری در زمان ثبت و دوران فعالیت 15 عضو تعیین می‌گردد. شرکتی است که به منظور اشتغال در امور مربوط به کشاورزی ‚ دامداری ‚ دامپروری ‚ پرورش و صید ماهی ‚ شیلات صنعت ‚ معدن ‚ عمران شهری ‚ روستائی و عشایری و نظایر اینها فعالیت می نماید و یک واحد تولیدی را تشکیل می دهند . نمایندگان وظیفه انتخاب هیات مدیره و بازرس و رسیدگی به ترازنامه و حساب سود و زیان و گزارش‌های مالی و تصویب بودجه سالیانه و تعیین سیاست‌ها و راه و روش شرکت است.

مدارک مورد نیاز جهت تشکیل شرکت تعاونی کشاورزی

در ادامه به نکات مهمی برای ثبت شرکت تعاونی می پردازیم تا راهنمای شما باشد. نفر موافق بتصویب رسید و ذیل کلیه صفحات آن توسط هیئت رئیسه مجمع امضاء گردید. در شرایط خاص که تشکیل اتحادیه سراسری ضروری است و تعداداعضاء به حد نصاب نمی‌رسد، ثبت تغییرات تشکیل اتحادیه با مجوز وزیر تعاون و رعایت حداقل قانونی بلامانع است. تبصره4- اعضای هیات مدیره اتحادیه از نمایندگان تعاونیهای عضو و به عنوان شخص حقیقی و اعضای هیات بازرس اتحادیه‌از نمایندگان تعاونیهای عضو و یا سایرین تعیین می‌شوند.